Nieuwe speelfilm Nanouk Leopold opgenomen in Rotterdam

Deze zomer starten in haar thuisstad Rotterdam de opnames van COBAIN, de nieuwe film van Nanouk Leopold, naar een scenario van Stienette Bosklopper. De cast van de film zal bestaan uit debutant Bas Keizer, Naomi Velissariou en Wim Opbrouck.

In COBAIN probeert de 15-jarige Cobain (Bas Keizer) om zijn zwangere moeder Mia (Naomi Velissariou) zo ver te krijgen dat ze haar extreme levensstijl verandert. Als dat niet lukt, neemt Cobain maatregelen. Om de perfecte Cobain te vinden, werden meer dan 500 jongens voor castings uitgenodigd. Uiteindelijk werd gekozen voor de zeventienjarige Bas Keizer uit Poortugaal, die als Cobain zijn debuut op het witte doek maakt.

Naomi Velissariou, bekend van het theater met recente stukken als Intervention en Q&A, speelde de hoofdrol in de film OUT OF LOVE van Paloma Aguilera Valdebenito, die op het IFFR 2016 genomineerd werd voor de Bright Future Award. Voor Wim Opbrouck is dit een tweede samenwerking met Nanouk Leopold. Hij was eerder te zien in haar film BOVEN IS HET STIL, waarvoor hij genomineerd werd voor een Gouden Kalf Beste Mannelijke Bijrol. In COBAIN zal hij een substantieel aandeel hebben en de rol van Wickmayer, de ex van Cobains moeder, vertolken.

Het scenario van COBAIN is geschreven door producent en scenarist Stienette Bosklopper, die met haar bedrijf Circe Films ook de eerdere films van Nanouk Leopold produceerde. In het najaar komt het door haar geproduceerde WALDSTILLE van Martijn Maria Smits uit (distributie: Contact Film). COBAIN is het eerste scenario van Bosklopper dat verfilmd zal worden. Op het moment schrijft ze met regisseur-scenarist Sacha Polak aan de internationale dramaserie Avrupa.

COBAIN wordt geproduceerd door Circe Films in coproductie met A Private View (BE), Coin Film (DE), The Film Kitchen (NL) en de VPRO. Stienette Bosklopper en Lisette Kelder treden op als producenten. Nanouk Leopold, die met haar eerdere films succes had op de festivals van Berlijn, Cannes en Toronto, werd met BOVEN IS HET STIL op het Nederlands Film Festival 2013 genomineerd voor Beste Film en heeft drie Gouden Kalveren op haar naam staan. Bij COBAIN is een vertrouwd team betrokken: de Belgische Frank van den Eeden als director of photography, Elsje de Bruijn als production designer en Katharina Wartena als editor.

COBAIN wordt gedistribueerd door Cinemien en zal in 2017 in de bioscoop verschijnen. De film kreeg steun van het Nederlands Filmfonds, de Film Production Incentive, Eurimages, CoBO, het Vlaams Audiovisueel Fonds, Film- und Medienstiftung NRW, Casa Kafka Pictures, VPRO, WDR en Creative Europe MEDIA Programme. De wereldrechten liggen bij Beta Cinema.